Expertisecentrum

kraamzorg


Een baanbrekend expert in kraamzorg

Ouders

Toekomstige en kersverse ouders, broertjes, zusjes, grootouders,...

ouders  

Infolijn

Heb je een vraag over zwangerschap, bevalling, babyvoeding of kraamtijd? Bel onze infolijn of kom even langs! Een ervaren vroedvrouw of lactatiekundige zal je vragen beantwoorden.

 

Databank

Ben je op zoek naar een bepaalde dienst of hulpverlening rond zwangerschap, bevallen of kraamtijd? Wij beschikken over een ruime waaier aan informatie en helpen je graag verder. Wij willen je zo volledig  en zo correct mogelijk informeren zodat je vrij kan kiezen waar en hoe je wil bevallen en kramen.

 

Workshops

Ben je op zoek naar een zwangerschapscursus of een activiteit als je baby al geboren is, samen met andere ouders of liever individueel? We hebben een ruim aanbod van workshops of helpen je graag verder met je zoektocht bij andere aanbieders in de provincie Vlaams-Brabant.

 

Bibliotheek

Wil je nog meer informatie voor thuis, of zoek je een boekje voor de broertjes en zusjes? Onze bibliotheek heeft  een uitgebreid aanbod boeken en dvd's rond zwangerschap, bevalling, kraamperiode, borstvoeding en opvoeding.

 

Winkel

Op zoek naar specifiek kraam- en borstvoedingsmateriaal? In onze infowinkel winkel kan je allerlei producten aankopen of huren. Zo kan je bijvoorbeeld een draagdoek eerst een tijdje uitproberen vooraleer je beslist er een te kopen.  Alle producten zijn met zorg geselecteerd door onze medewerkers.

 

Borstvoeding 

Verloopt jouw borstvoeding niet zoals gepland? Krijg je tegenstrijdige info van je omgeving? Ervaren vroedvrouwen en lactatiekundigen staan ter beschikking om je met raad en daad bij te staan, via telefonisch contact, een huisbezoek of een raadpleging in ons centrum.

Professionelen

Het Expertisecentrum Kraamzorg heeft een eigen aanbod voor gezondheidswerkers, actief in de thuiszorg en in kraamklinieken.

IMG 0003 IMG 0005

Een bibliotheek

met specifieke boeken, vakliteratuur en vaktijdschriften.

 

Een databank

met tal van doorverwijsmogelijkheden en bestaande netwerken in de perinatale zorg.

 

Samen met de andere Expertisecentra Kraamzorg en diverse professionele actoren, werken wij op vraag opleidingen en bijscholingen uit. De geplande activiteiten vind je op de activiteitenkalender.

 

Blijf bij met de laatste wetenschappelijke bevindingen rond borstvoeding dankzij onze nieuwsbrief voor professionals. Registreer je en ontvang drie maal per jaar de gratis nieuwsbrief.

We streven naar afstemming tussen de verschillende betrokken actoren en werken mee aan netwerkvorming en samenwerking.

De betrokken overheden

Een belangrijke rol van het Expertisecentrum Kraamzorg is onze signaalfunctie met het oog op beleidsvoorbereidend werk: knelpunten en ontwikkelingen worden opgevolgd en gecommuniceerd aan de bevoegde overheden en aan Kind en Gezin in het bijzonder.

 

Het Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat is een partnerorganisatie van Kind en Gezin.

 

Het Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat is een partnerorganisatie van Huis van het Kind.